Diese Seite unterstützt deinen Browser nur begrenzt. Wir empfehlen dir, zu Edge, Chrome, Safari oder Firefox zu wechseln.
Herzlichen Glückwunsch! Deine Bestellung ist für den kostenlosen Versand qualifiziert. Besteed €85 voor gratis verzending binnen Nederland.

Veelgestelde vragen

FAQ

Ik wil een sieraad op maat laten maken, hoe gaat dat in zijn werk?

Heb je een eigen idee of ontwerp voor een sieraad? Neem dan vrijblijvend contact op met Marije via marije@zilverenzoet.nl. Heb je een voorbeeld of tekening, stuur deze dan even mee, dan kunnen we gelijk kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Kan ik een geplaatste bestelling nog aanpassen?

Als de bestelling nog niet is gemaakt en verstuurd is het altijd mogelijk om deze te wijzigen. Je kunt dan even mailen naar marije@zilverenzoet.nl met de gewenste aanpassing of toevoeging. Zodra de wijziging is doorgevoerd ontvang je direct een mail met de aanpassing en eventuele extra kosten en mogelijkheid tot betaling.

Hebben jullie ook een winkel waar ik de sieraden kan bekijken en passen.

We hebben helaas geen eigen winkel, maar we hebben wel een aantal verkooppunten waar een kleine selectie van de sieraden te koop zijn. Alle webshop bestellingen worden gemaakt vanuit het atelier in Voorburg. Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken om langs te komen in het atelier. Mail dan even naar marije@zilverenzoet.nl voor een afspraak. 

Mijn sieraad is kapot, kan deze gerepareerd worden?

We streven naar een levenslange garantie. Mocht het sieraad kapot zijn gegaan kunnen we deze altijd nog repareren. Stuur dan even een mailtje naar marije@zilverenzoet.nl.
Heb je een ander sieraad (niet gekocht bij Zilver & Zoet) dat gerepareerd moet worden? Kijk dan even op de pagina "sieraden reparaties" voor meer informatie. 

Kan ik mijn sieraad laten graveren?

Voor het graveren van sieraden werken wij samen met het bedrijf Jewel Laser Solution in Den Haag, die de kleinste details kunnen graveren doormiddel van de nieuwste lasertechniek. Het lasergraveersysteem is gekoppeld aan een computer met digitale scanner, waardoor het mogelijk is om heel nauwkeurig en haarscherp te graveren. Hierbij zijn alle lettertypes mogelijk, maar ook een eigen ontwerp of een handgeschreven tekst is een optie.

De kosten voor het graveren zijn €30,- voor de eerste 15 tekens, daarna €1,- extra per teken. Alle leestekens en spaties gelden ook als een teken. Wil je een sieraad bestellen en laten graveren, geef dan in het opmerkingsveld bij het uitchecken de gewenste tekst en lettertype aan.

Voor informatie kun je ook vrijblijvend een mail sturen naar marije@zilverenzoet.nl.

Kan ik mijn sieraden dag en nacht dragen?

Zilveren sieraden kun je dag en nacht dragen en gewoon omhouden tijdens het douchen, hierbij maak je ook gelijk je sieraden schoon. Alleen even uitkijken met douchegel met heftige geuren (als rituals) of shampoo met zwavel (head and shoulders). Parfum en haarlak is niet goed voor zilveren sieraden, daar worden ze dof van, maar even goed afwassen met afwasmiddel (dat ontvet) doet al wonderen. Draag je meer zilveren sieraden? Soms kan de verkleuring snel ontstaan als de zuurgraad van je huid heel hoog ligt of door veel gebruik van medicijnen, crème en make up. Klik hier voor tips hoe je het beste je sieraden kan onderhouden.

Op welke manier zijn jullie duurzaam?

Alle sieraden van Zilver & Zoet zijn handgemaakt in Voorburg met behulp van milieuvriendelijke methoden, zoveel mogelijk gerecycled metaal en plasticvrije verpakkingen. 

We werken uitsluitend met hoogwaardige, en zoveel mogelijk gerecyclede en duurzame materialen, zodat je je favoriete sieraden elke dag en voor altijd kunt dragen. Daarnaast recyclen we ook altijd ons eigen gebruikte en rest metaal, dus er gaat nooit iets verloren en hierdoor kunnen we de verspilling minimaliseren.

Alle sieraden worden gemaakt met behulp van traditionele goudsmid technieken (in tegenstelling tot grote machines en fabrieken). Deze methode veroorzaakt geen schade aan mens en omgeving en is hierdoor milieuvriendelijk en dus een lagere impact op de planeet.

Alle verpakkingen zijn gemaakt van 100% recyclebaar materiaal en plasticvrij. Al het promotiemateriaal is gemaakt van gerecycled karton. 

VRAGEN OVER VERZENDING

Is het mogelijk om mijn bestelling naar een PostNL locatie te sturen?

Wij versturen alle bestellingen via PostNL. Hierbij bieden we verschillende opties aan. Je kan kiezen voor een brievenbuspakketje (€4,10) of een aangetekend pakketje (€6,75) of verzending naar een PostNL locatie bij jouw in de buurt (€6,25). Bestellingen boven de €85,- sturen wij gratis aangetekend naar je toe. Kijk voor meer informatie op de pagina levering en betaling

Ik heb mijn bestelling nog steeds niet ontvangen is dit normaal?

Alle producten worden op bestelling en met de hand gemaakt. Dit betekend dat we niet met voorraden werken en om de bestelling te kunnen maken en versturen hanteren wij een standaard levertijd van ongeveer 10 werkdagen vanaf het moment dat de betaling is voldaan. De levertijd is variabel per product en bestelling. Heb je de bestelling voor een bepaalde tijd nodig? Neem dan even contact op met marije@zilverenzoet.nl voor de mogelijke levertijd. Je ontvangt altijd een mailtje als het pakket onderweg is met het bijbehorende PostNL trackingnummer.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen in Voorburg?

Ik maak alle sieraden van Zilver & Zoet vanuit mijn atelier aan huis in Voorburg. Je kunt zelf kiezen om je bestelling te laten versturen met PostNL of dat je de bestelling komt ophalen in Voorbug (woonadres). Langs komen kan uitsluitend op afspraak, omdat ik vanuit huis werk. Zodra de bestelling klaar is ontvang je even een berichtje om een afspraak in te plannen. Mijn adres is Heeswijkstraat 1A in Voorburg.

Ik heb een fout gemaakt in mijn afleveradres, kan ik dit nog aanpassen?

Als de bestelling nog niet is verzonden, zullen we het afleveradres wijzigen zodra we hiervan op de hoogte zijn. Als de bestelling al verzonden is zal de levertijd langer zijn, omdat we zullen moeten wachten tot het pakket bij ons is teruggestuurd voordat we het naar het juiste adres kunnen sturen.

VRAGEN OVER RUILEN / RETOUNEREN

Wat als mijn bestelde sieraad niet past, kan ik deze dan nog omruilen?

Het blijft altijd lastig om de juiste te maat te bepalen. We hebben hier een aantal tips staan die helpen bij het opmeten van de maat. Natuurlijk is het fijn als het gelijk in een keer past, maar mocht het toch niet helemaal goed zijn kunnen we altijd achteraf nog het sieraad vermaken naar de juiste maat. Mail dan even naar marije@zilverenzoet.nl

Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Het kan natuurlijk zijn dat het ontvangen sieraad niet naar wens is of anders dan verwacht. Stuur dan even een mail naar marije@zilverenzoet.nl, wellicht kunnen we het product alsnog naar wens aanpassen. Als het gaat om een "standaard" product in de webshop is het uiteraard geen probleem om je bestelling retour te sturen. Voor een op maat gemaakt sieraad of een sieraad met eigen gekozen tekst of letters is het niet mogelijk om deze te retourneren. Om een retour aan te melden kun je een mail sturen naar info@zilverenzoet.nl en ontvang je het retourformulier welke volledig ingevuld en toegevoegd dient te worden bij de retourzending.