Diese Seite unterstützt deinen Browser nur begrenzt. Wir empfehlen dir, zu Edge, Chrome, Safari oder Firefox zu wechseln.
Herzlichen Glückwunsch! Deine Bestellung ist für den kostenlosen Versand qualifiziert. Besteed €85 voor gratis verzending binnen Nederland.

ZWANGERSCHAP LET OP!!! I.v.m. mijn zwangerschap kan het langer duren voordat bestellingen en reacties verwerkt worden. Klik hier voor meer informatie. Bedankt voor jullie begrip!

Oorbellen schieten

Het schieten van oorbellen is gratis. Je betaalt alleen voor de speciale schietoorbellen. De prijs is afhankelijk van de oorknopjes die je uitkiest en begint vanaf €19,50. Dit is inclusief een flesje Antisept ontsmettingsmiddel wat zorgt voor het genezen van het geschoten gaatje.

Wil je alleen aan één kant een extra gaatje? Dan is het vanaf €14,50.


VERZORGING VAN DE GAATJES

Voor de eerste zes weken is het nodig om de chirurgisch stalen schietoorbellen te dragen om te voorkomen dat de gaatjes gaan ontsteken en dichtgroeien. Om ontstekingen te voorkomen is het belangrijk om het pas geschoten gaatje goed schoon te houden en twee maal daags te ontsmetten met antisept druppels. Was altijd eerst goed je handen voordat je begint met het ontsmetten. Doe dan een druppeltje antisept op de voor en achterkant van je oor. Draai hierbij de oorbellen twee tot drie keer een halve draai rond, zodat het ontsmettingsmiddel diep in het gaatje kan doordringen en om vastgroeien te voorkomen. 

  • Antisept is een homeopatisch middel voor het verzorgen van de oorgaatjes. Dit middel is op kruidenbasis (arnica en kamille) met een klein beetje alcohol.
  • Na zes tot acht weken zijn de gaatjes genezen en en kun je de zweerknopjes verwisselen voor andere oorbellen. 
  • In het begin zal de oorlel wat branderig aanvoelen, maar dat ebt snel weg. Een lichte irritatie van zo’n 5 dagen is normaal. Als je oor rood wordt en opzwelt kan het duiden op een ontsteking. Neem dan contact op met de huisarts.
  • Tot een leeftijd van 16 jaar is er altijd toestemming van de ouders nodig.
  • Wanneer je zwanger bent, ben je gevoeliger voor infecties. Om deze reden kun je beter even wachten met gaatjes schieten tot na je zwangerschap.
  • Je mag met net geschoten oorbellen zwemmen, maar maak je oren daarna wel een extra keer schoon met ontsmettingsmiddel.HOE WERKT HET SCHIETEN VAN GAATJES

Gaatjes schieten moet natuurlijk professioneel en hygiënisch gebeuren. De oorbellen zitten steriel verpakt in afgesloten cartridges. Deze worden zonder de oorbellen aan te raken in de schiethouder geplaatst. Zo is de kans op infecties en ontstekingen vrijwel nihil.

Eerst worden de oorlellen ontsmet met een alcohol doekje. Met een jodiumstift wordt een stip geplaatst op de plek waar het gaatje moet komen. Daarna wordt de oorbel en de sluiting in het schietapparaat geplaatst. Vervolgens wordt deze met een klik door de oorlel geschoten en direct in de sluiting geplaatst.

Het achterkantje van de oorbel wordt met een speciaal afsluitmechanisme geplaatst. Hierdoor zitten de oorbellen nooit te strak, waardoor er altijd lucht bij kan komen en de oorbel niet vastgroeit, wat goed is voor het genezingsproces!