Ce site Web a des limites de navigation. Il est recommandé d'utiliser un navigateur comme Edge, Chrome, Safari ou Firefox.
Votre commande est qualifié pour la livraison gratuite Besteed €85 voor gratis verzending binnen Nederland.

ZWANGERSCHAP LET OP!!! I.v.m. mijn zwangerschap kan het langer duren voordat bestellingen en reacties verwerkt worden. Klik hier voor meer informatie. Bedankt voor jullie begrip!

Gedenksieraden

ASSIERADEN

Sieraden met asverwerking zijn een bijzondere manier om dierbaren te herdenken en hun herinneringen dichtbij te houden. Bij Zilver & Zoet bieden we de mogelijkheid om as van dierbaren te verwerken in sieraden met behulp van UV-hars. Een sieraad met een uniek as "steentje" biedt een tastbare herinnering voor elke dag. Het is ook mogelijk om de as onzichtbaar te verwerken, bijvoorbeeld achter een edelsteen of verborgen in een sieraad.

Loop je al een lange tijd met het idee om iets met het as te laten maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Stuur een e-mail naar marije@zilverenzoet.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken in mijn atelier om de mogelijkheden persoonlijk te bespreken.

Draag een sieraad met asverwerking en koester de herinneringen aan je dierbaren voor altijd.

Het dragen van een sieraad met asverwerking kan een gevoel van troost en verbondenheid bieden, omdat het een tastbare herinnering vormt aan een overleden dierbare.

as verwerking met UV-hars

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

UV-hars is een transparante, duurzame en hoogwaardige hars die wordt uitgehard onder een UV-lamp. Het biedt een veilige en esthetische manier om asdeeltjes in sieraden te behouden. Het proces begint met het mengen van de as in de UV-hars, waarna het aan de hand van een siliconen mal naar een cabochon steentje wordt gevormd (of direct in het sieraad wordt verwerkt). Vervolgens wordt het blootgesteld aan de UV-lamp om uit te harden.

In het geval van het steentje zal ik verschillende opties voor je maken zodat je zelf een passend “steentje” kan uitzoeken. Het is ook mogelijk om een kleurstof toe te voegen mocht je het bijvoorbeeld iets donkerder willen. Je zal de structuur van de as dan nog steeds blijven zien.

Het resultaat is een prachtig en uniek sieraad met een persoonlijke betekenis. Elk sieraad wordt met de grootste zorg en aandacht gemaakt van 14k goud of 925 zilver, waarbij we streven naar een perfecte afwerking en een hoogwaardige kwaliteit om dagelijks te dragen.

ONDERHOUD

Het as steentje is gemaakt met UV-stralingen. Om de levensduur en glans van je sieraad te behouden, raden we de volgende tips aan:

1. Bewaar je sieraden op een koele en droge plaats, bij voorkeur in een sieradendoosje of zakje.

2. Voorkom contact met agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen (vooral chloor), parfums en haarlak. Deze kunnen de harslaag beschadigen en dof maken. Doe je sieraden daarom af voordat je deze producten gebruikt of gaat zwemmen in een zwembad.

3. Reinig je sieraden door deze af te spoelen onder lauwwarm water en het gebruikt van afwasmiddel (om te ontvetten). Droog ze vervolgens goed af met een zachte doek. Gebruik geen schurende materialen, omdat deze de hars kunnen krassen of beschadigen.

4. Gebruik een poetsdoek om je sieraden weer te laten stralen en de glans te herstellen.

Lees hier meer over het onderhouden van je sieraden.

ASSIERADEN

Bij Zilver & Zoet bieden we diverse mogelijkheden voor sieraden met asverwerking. Kies voor een een subtiele ashanger, een minimalistische asring of mooie as oorbellen.

Elk sieraad kan volledig op maat worden gemaakt, zodat het perfect past bij jouw persoonlijke voorkeuren en herinneringen. We staan ook open voor speciale verzoeken en ontwerpen, zodat je een uniek en betekenisvol sieraad kunt creëren.

Bekijk hier de collectie assieraden.

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE

Als je geïnteresseerd bent in het laten maken van een sieraad met asverwerking, neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Les champs marqués d'un astérisque (*) sont obligatoires.