Ce site Web a des limites de navigation. Il est recommandé d'utiliser un navigateur comme Edge, Chrome, Safari ou Firefox.
Votre commande est qualifié pour la livraison gratuite Besteed €85 voor gratis verzending binnen Nederland.

Waarom worden zilveren sieraden zwart?

Waarom worden zilveren sieraden zwart?

Zijn jouw zilveren sieraden ook zo dof en zelfs zwart geworden de laatste weken. Dat komt door het extreme warme weer. Onderstaande punten zijn de ideale combinatie om zilversulfide te maken op je zilveren sieraad en je sieraad zal dof worden of zwart uitslaan.

Transpiratie

Omdat je tijdens warme dagen veel transpireert komen er stoffen vrij zoals ammonia die de zuurgraad van de huid verhogen waardoor zilver sneller kan gaan oxideren. 

Klimaat

Ook heeft de mate van het klimaat effect op je sieraden. Een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat sieraden eerder dof worden.

Zonnebrand

Daarnaast ben je deze dagen veel aan het smeren met (geparfumeerde) zonnebrandcrème. Ook hier kunnen je zilveren sieraden flink op reageren en sneller zwart worden.

Zwemmen

Om af te koelen neem je een duik in de zee of in een (chloor) zwembad.

Schoonmaken en voorkomen

Er zijn verschillende manieren om het zwart worden van je zilveren sieraden te voorkomen en schoon te maken. Meestal lukt het al om met een zilverpoetsdoek het zwart weg te poetsen of even je sieraden schoonmaken in een sopje met groene zeep of afwasmiddel. Zorg er altijd voor dat deze zeep geen chemicaliën bevat. Lees hier alles over hoe je het beste je sieraden kan onderhouden.

15 commentaires

vAZJakWIV

txeDuYKnhl

HZEIFfBcaYs

wrOLIUKS

lCxjROnMEiTzQY

qKDFSMvbO

YQMprFnELNue

cefkstrClHnzdI

FNcYnDQELAU

MwhKLJveQ

1 2 3

Laissez un commentaire