Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.
Gefeliciteerd! Jouw bestelling wordt gratis verzonden Besteed €85 voor gratis verzending binnen Nederland.

ZWANGERSCHAP LET OP!!! I.v.m. mijn zwangerschap kan het langer duren voordat bestellingen en reacties verwerkt worden. Klik hier voor meer informatie. Bedankt voor jullie begrip!

Edelstenen

AMAZONIET

Amazoniet kan groen en blauwgroen van kleur zijn, eventueel met witte banden of vlekken. De steen is licht doorzichtig tot opaak. Amazoniet heeft een matte tot glasachtige glans.

Sterrenbeeld

Maagd & Waterman

Werking

Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders e.d.. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw. Het versterkt de vrije wil, vermindert een slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen omdat het verstand en intuïtie in balans brengt. Fysiek werkt amazoniet ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling, zenuwen en het zenuwstelsel, de hersenen, hypofyse, thymus, osteoporose, tanden, huid en bij calciumtekort.

Toepassingen

Amazoniet kun je bij je dragen, enige tijd op een relevante plaats op het lichaam leggen en kan ingenomen worden als een edelsteen essence.

 

AMETHIST

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. De paarse kleur van amethist is te danken aan ijzer. Deze kleur is aan de top van de kristallen het sterkst. Hoe dieper de kleur, hoe meer de amethist waard wordt.

Sterrenbeeld

Ram, Vissen, Waterman, Schorpioen & Boogschutter

Werking

Amethist werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kunnen reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen.

Fysiek heeft amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries). De steen werkt goed tegen slapeloosheid veroorzaakt door een drukke dag. Amethist geeft rust en zuivert een gespannen sfeer. Hij heeft een kalmerende werking en wordt gebruikt bij angsten.

 

AQUAMARIJN

Aquamarijn kan kleurloos, blauw, groenachtig tot groen en geelachtig van kleur zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans wat doet denken aan zeewater. De naam komt ook van het Latijnse aqua, wat water betekent en marina, wat zee betekent.

Sterrenbeeld

Tweelingen, Schorpioen, Weegschaal, Waterman, Ram, Stier & Vissen 

Werking

Aquamarijn is een heel spirituele steen met een sterk kalmerende werking (zowel geestelijk als lichamelijk). De steen harmoniseert de omgeving en vermindert stress en helpt bij angst en neerslachtigheid. Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het is een goede steen om te dragen als projecten of persoonlijk zaken afgerond moeten worden want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor helderheid van geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie en concentratie. Aquamarijn is bijzonder geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie. Het bevordert spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid. Bovendien maakt aquamarijn het makkelijker om vastzittende emoties te uiten.

Fysiek helpt de steen bij keelpijn, opgezwollen klieren, schildklierproblemen, brengt balans in het hormoonstelsel en stimuleert groei. Het heeft een gunstige werking op de ogen (bijvoorbeeld op mensen die bij- of verziend zijn). maag, het gebit en de kaak, en kalmeert overmatige reacties van het immuunsysteem, zoals allergieën (met name hooikoorts) en auto-immuunziekten.

Toepassingen

Aquamarijn kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid. Aquamarijn kan bij oogaandoeningen direct op de ogen geplaatst worden. Aquamarijn kan verwerkt worden tot een elixer.

 

AVENTURIJN

Aventurijn is een kwarts soort en kan groen, oranje, rood, geel en blauw van kleur zijn. De steen is doorschijnend en lijkt soms te glinsteren door mineraalinsluitsels. Aventurijn wordt o.a. gevonden in Brazilië, India, Zimbabwe en Rusland. 

Sterrenbeeld

Tweelingen, Maagd, Ram, Kreeft & Weegschaal

Werking

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen werkt in op het hart chakra en trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders.

Fysiek heeft de steen ook een positieve werking op het hart, de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Aventurijn werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op de huid (uitslag, allergische reacties, etc.), stress gerelateerde hoofdpijn en migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen. 

Toepassingen

Aventurijn kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen wordt. In acute gevallen kan aventurijn op een relevante plaats gelegd worden.

Aventurijn kan verwerkt worden tot een elixer voor bijvoorbeeld huidproblemen.

 

CHALCEDOON

Chalcedoon is een groep cryptokristallijne kwartsen met een vezelachtige structuur.

Sterrenbeeld

Kreeft & Boogschutter

Werking

Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.

Toepassingen

Chalcedoon kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen wordt (de rode variant niet langdurig gebruiken). De steen kan op een relevante plaats op het lichaam gelegd worden voor een sterkere werking.

 

CARNEOOL

Carneool is een oranjerode chalcedoonsoort. Sarder is een bruinachtige carneool. De steen is doorschijnend met een matte tot zijdeglans.

Sterrenbeeld

Maagd, Ram, Kreeft, Steenbok, Stier & Leeuw

Werking

Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals bijvoorbeeld frigiditeit en impotentie. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Toepassingen

Carneool kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid. De steen kan verwerkt worden tot een elixer.

 

CHRYSOPRAAS

Chrysopraas is een appelgroene chalcedoon-variant waar nogal eens witte strepen of barstjes in voorkomen. De groene kleur van chrysopraas ontstaat door nikkel en wordt bij blootstelling aan het licht na enige tijd bleker.

Sterrenbeeld

Weegschaal, Waterman, Vissen, Tweelingen & Kreeft

Werking

Chrysopraas is een prachtige steen om te zien en het is dan ook niet vreemd dat hij tot de beschermengelstenen behoort. Chrysopraas werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet)  en gaat dwanggedachten en dwanghandelingen tegen en geeft geborgenheid en zelfvertrouwen. Hij verfrist als het u allemaal te veel wordt. Het vermindert slaapproblemen en nachtmerries en claustrofobie. Chrysopraas stimuleert een positieve houding, acceptatie en vertrouwen in zowel jezelf als het grotere geheel. Omdat chrysopraas zich veel meer richt op de positieve gebeurtenissen dan op de negatieve, neemt de motivatie toe om met plezier het leven te leiden zoals we dat willen. De steen versterkt creativiteit en waardering voor mooie dingen en kunst. Het helpt meer open staan voor de spirituele kant van het leven en helpt in een meditatieve toestand komen.

Fysiek werkt chrysopraas sterk ontgiftend en ontslakkend en stimuleert de leveractiviteit. Het heeft een positieve werking op huidaandoeningen, ogen en jicht en bevordert de vruchtbaarheid en zorgt voor een soepele bevalling. In combinatie met rookkwarts helpt het bij schimmelinfecties.

Toepassingen

Chrysopraas kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen wordt. De steen kan tot elixer verwerkt worden en gebruikt worden bij maagkwalen en acute gevallen.

 

CITRIEN

Citrien is geel of oranjebruin van kleur. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts familie. Citrien wordt vaak nagemaakt door amethist of rookkwarts te verhitten. Deze variant werkt minder krachtig dan natuurlijk voorkomende citrien.

Sterrenbeeld

Tweelingen, Ram, Maagd & Leeuw

Werking

Citrien is een zonnige en verwarmende steen wat zorgt voor meer energie en levensvreugde en is zeer creatief. Citrien is een opgewekte, edelmoedige steen en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen en in stand te houden. De steen bevordert zelfvertrouwen en zelfrespect. Het versterkt individualiteit, verbetert de motivatie, activeert creativiteit en zelfexpressie. Het maakt u minder gevoelig, vooral voor kritiek, en moedigt handelen op basis van opbouwende kritiek aan. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Wanhoop en negativisme zijn niet op hun plaats bij Citrien, want deze steen bevordert het oplossen van groeps- of familieconflicten. Citrien bevordert innerlijke kalmte zodat wijsheid naar boven kan komen. Het helpt informatie te verwerken, situaties te analyseren en ze in een positieve richting te sturen. Bij het dragen van een Citrien zult u gedachten en gevoelens gemakkelijker kunnen verwoorden.

Fysiek

Citrien stimuleert de spijsvertering, milt en alvleesklier, bestrijdt infecties in de nieren en blaas, verhelpt oogproblemen, verbetert de bloedcirculatie, ontgift het bloed, activeert de thymus en brengt de schildklier in balans. Het verwarmende effect van Citrien versterkt de zenuwen. Citrien heft constipatie op en bestrijdt cellulitis. Als elixer is het goed bij menstruatieklachten en symptomen van de menopauze, zoals opvliegers. 

Toepassingen

Citrien kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid. Er kan met de steen gemediteerd worden. Citrien kan verwerkt worden tot een elixer en dit werkt met name goed bij menstruatieklachten en in de overgang.

 

HOWLIET

Howliet is wit met grijze aders en opaak. Blauw gekleurd howliet wordt soms als turqureniet verkocht waarvan gezegd wordt dat het deels de eigenschappen van turkoois overneemt. Het verven van howliet beïnvloedt de werking niet, zijn werking blijft even krachtig.

Strerrenbeeld

Tweelingen & Weegschaal

De steen lijkt veel op magnesiet maar kan hiervan onderscheiden worden door de grijze aders. Het verschil tussen magnesiet en howliet is met het blote oog bijna niet te zien. De mineralen kunnen alleen betrouwbaar onderscheiden worden met behulp van een zuurtest waarbij mineraalpoeder voorzichtig in een verwarmde oplossing van 10% zoutzuur wordt gestrooid. Magnesietpoeder ontwikkelt hierbij gasbelletjes en howliet veranderd in een gel-achtige massa. Uiterlijk is het enige verschil dat de aders in magnesiet eerder grijs zijn en in howliet meer bruin of zwart.

Werking

Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens. Fysiek heeft de steen een positieve werking op slaapproblemen en calciumtekort en daarmee op botten en tanden.

Toepassingen

Howliet kan op of bij het lichaam gedragen worden. Als de steen enige tijd in de hand gehouden wordt, kan het woede absorberen (goed reinigen hierna!). De steen kan in een ruimte geplaatst worden. Het kan verwerkt worden tot een elixer.

 

JADE

Jade kan groen, geelgroen en paars zijn. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. Jadeiet is naast nefriet, één van de twee steensoorten die jade genoemd wordt. Er zijn ook verschillende andere gesteente die als imitatie jade worden verkocht. Meestal wordt hier serpentijn voor gebruikt. Dit wordt soms verkocht onder de naam new jade. 

Sterrenbeeld 

Weegschaal & Waterman

Werking

Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel) en zorgt voor harmonie en evenwicht. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

Toepassingen

Jade kan op of bij het lichaam gedragen worden. Jade kan in een ruimte geplaatst worden.

 

JASPIS

Jaspis is een kwarts soort. De steen is opaak en kan gestreept, gestippeld of gevlekt zijn en kan verschillende kleuren vertonen. 

Sterrenbeeld

Maagd, Leeuw, Ram, Vissen & Schorpioen

Werking

Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

Toepassingen

Jaspis kan gedurende langere tijd op of bij het lichaam gedragen worden (het is een langzaam werkende steen).

 

KORAAL

Koraal ontstaat uit een kalkhoudend afzonderingsproduct van kleine poliepen in zee. Het gaat hier dus niet om een mineraal maar om iets met een organische oorsprong. Het wordt in elke zee gevonden en voornamelijk de begeerde rode koraal wordt voor sieraden gebruikt. Al in het oude Egypte werd deze steen als bescherming en voor liefdesmagie gebruikt.

Sterrenbeeld

Steenbok

Werking

Koraal begunstigt het verlangen naar harmonie en gemeenschappelijkheid en is daarmee zeer goed voor het liefdesleven. Het maakt u voorzichtig en laat angst en nervositeit naar de achtergrond verdwijnen. Het begrip dat hier het beste past is volharding. Koraal heeft vooral voor vrouwen een positieve werking tijdens de menstruatie. Bovendien beschermt het het ongeboren kind, maakt de geboorte makkelijker en steunt de kinderen bij het krijgen van tanden en zorgt voor een gezonde groei. Ook vrouwen in de overgang wordt koraal van harte aanbevolen. Door het hoge calcium aandeel werkt het voorzorgen bij botontkalking. Bovendien heeft het een goede werking op de bloeddruk. De aanbouw van bloed wordt bevorderd en infecties worden voorkomen.

 

MAANSTEEN

Maansteen is een variant orthoklaas met een blauwachtig kattenoog effect. De steen is parelachtig wit, geel tot blauw met een parelmoerglans.

Sterrenbeeld

Kreeft, Schorpioen, Waterman, Vissen, Steenbok, Tweelingen, Maagd & Weegschaal

Werking

Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn. Fysiek werkt maansteen ontgiftend en activeert de pijnappelklier en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping. 

Toepassingen

Maansteen kan op of bij het lichaam gedragen worden. De spirituele werking van maansteen wordt ondersteund door hem op het voorhoofd te leggen. De psychische werking van maansteen wordt ondersteund door hem op het voorhoofd te leggen. Het kan verwerkt worden tot een elixer, wat met name effectief is tegen bij slapeloosheid en slaapwandelen.

 

MALACHIET

Malachiet is groen van kleur met donkergroene tot zwarte strepen of tekening. De steen is opaak met een glasachtige tot zijdeglans.

Sterrenbeeld

Schorpioen, Stier, Steenbok & Boogschutter

Werking

Malachiet is een krachtige steen die met name voor vrouwen geschikt is. Hij versterkt vriendschappen en het inlevingsvermogen en inzicht in wat er omgaat in andere mensen. Malachiet vermindert remmingen en schaamte en kan zo onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Dit maakt het mogelijk om trauma’s te verwerken en beperkende gedrags- en denkpatronen te doorbreken. De steen bevordert de intuïtie, het vermogen te visualiseren, abstract denken en versnelt de informatieverwerking en het denken. De steen absorbeert negatieve energie en beschermt tegen straling. Het reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Fysiek heeft malachiet heeft een positief effect op menstruatieklachten en de vrouwelijke geslachtshormonen en vergemakkelijkt bevallingen. Het helpt bij seksuele problemen, vooral met een psychologische oorzaak. Malachiet werkt ontgiftend, bloeddrukverlagend en kram opheffend en heeft een positieve werking op astma, artritis en artrose, lever, epilepsie, botbreuken, wagenziekte, duizeligheid en dyslexie.

N.B.: Malachiet kan in uitzonderlijke gevallen lichte hartkloppingen veroorzaken; verwijder het dan meteen en vervang het door rozenkwart of rhodoniet.

Toepassingen

Malachiet kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden waar de werking nodig is. Het kan op de plexus solaris gelegd worden om negatieve emoties te absorberen (daarna goed reinigen!) Malachiet kan verwerkt worden tot een zeer krachtig werkend elixer. Daarom met een zeer lage dosis beginnen of beperken tot uitwendig gebruik.

 

MELKKWARTS

Melkkwarts is opaak en melkachtig wit van kleur. De steen behoort tot de kwarts-familie. 

Sterrenbeeld

Steenbok & Schorpioen

Werking

Melkkwarts is een goede steen voor mensen die (te) veel verantwoordelijkheden op zich nemen en zich graag onmisbaar maken maar daardoor grote beperkingen ervaringen en het gevoel hebben geleefd te worden. Het helpt om terug te gaan naar jezelf en gelijkwaardige en gebalanceerde (vriendelijke en amoureuze) relaties aan te gaan en te onderhouden. Ook vermindert het de neiging om een slachtofferrol aan te nemen en helpt het om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag. Melkkwarts helpt om sociale vaardigheden en omgangsvormen, zoals tact, samenwerking, denken voor je iets zegt,  te versterken. Spiritueel helpt de steen om in contact te komen met je innerlijke bron.

Melkkwarts is net als bergkristal een sterk geneeskrachtige steen maar heeft een zachtere en geleidelijke werking. Het werkt zuiverend, vitaliserend, pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

 

MOSAGAAT

Mosagaat is een deels transparante, groen (mos) met witte agaat soort met een matte tot zijdeglans.

Sterrenbeeld

Stier, Steenbok, Tweelingen, Weegschaal & Maagd

Werking

Mosagaat werkt aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus. Mosagaat is dus heel geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte, om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. De steen geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien. Oppervlakkigheden, vooroordelen en zaken die afleiden van de essentie vallen hierbij weg. De steen helpt angsten, stress en zorgen loslaten en helpt je ontspannen. Het versterkt je verbinding met de natuur en de aarde. Fysiek heeft mosagaat een positieve werking op de weerstand en het immuunsysteem, hart en bloedvaten, de longen, griep en verkoudheid, hyperventilatie en stressgerelateerde klachten. Het dragen van de steen tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de foetus.

Toepassingen

Mosagaat kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid. Mosagaat kan op een plek op het lichaam gelegd worden waar de werking nodig is. Mosagaat kan verwerkt worden tot een elixer, wat met name effectief is tegen schimmel- en huidinfecties.

 

OLIVIJN

Olivijn is geelgroen en olijfgroen tot donkergroen. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige glans. 

Sterrenbeeld

Maagd, Weegschaal, Steenbok, Leeuw, Schorpioen & Boogschutter

Werking

Olivijn is een beschermende en reinigende steen. De steen helpt om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen. Het maakt zelfstandig en assertief en helpt je je eigen weg te volgen. Olivijn helpt om je eigen fouten te erkennen en ze te corrigeren maar ook om schuldgevoelens, gewetensproblemen, obsessies en opgekropte emoties (zoals woede en jaloezie) los te laten. Olivijn kan het zelfvertrouwen opkrikken en maakt het daardoor mogelijk om uw eigen leven te leiden.

Olivijn heeft een activerend effect, stimuleert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend en stimulerend voor de lever. Het heeft een positieve werking op het hart, longen, galblaas, darmen, thymus, milt en de ogen. Olivijn heeft een positief effect op bipolaire stoornissen.

Toepassingen

Olivijn kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid.

De steen kan op het lichaam geplaatst worden. Ter hoogte van de lever is dit zeer effectief.

 

ONYX

Onyx is een chalcedoon variant met voornamelijk zwarte banden. De steen is doorschijnend met een matte tot zijdeglans.

Sterrenbeeld

Steenbok & Leeuw

Werking

Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden. Fysiek heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten.

Toepassingen

Onyx kan gedurende langere tijd op of bij het lichaam gedragen worden (het is een langzaam werkende steen).

 

OPAAL

Een opaal kan kleurloos, wit, zwart, roze, oranje en sterk iriserend zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glas- tot harsachtige glans. Er bestaan verschillende soorten vaak afhankelijk van kleur

Sterrenbeeld

Kreeft, Schorpioen, Maagd, Boogschutter & Vissen

Werking

Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelf genezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren.

Toepassingen

Opaal kan op of bij het lichaam gedragen worden. Dit is met name effectief op het hart. Ook kan er met een opaal steen gemediteerd worden.

 

RHODOCHROSIET

Rhodochrosiet is roze of rood van kleur, vaak met witte banden. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. 

Sterrenbeeld

Leeuw, Ram & Schorpioen

Werking

Rhodochrosiet is een activerende steen die sterk in werkt op het hart en het hart chakra. Rhodochrosiet heeft een warme uitstraling. De steen zorgt dan ook voor een positieve, enthousiaste levenshouding. Het maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. De steen geeft universele liefde en helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties. Rhodochrosiet legt een beschermende laag om de drager heen waar niets negatiefs door kan binnendringen. Omdat de steen activerend en stemming verbeterend werkt en de waarheid naar boven laat komen is het een goede steen voor neerslachtigheid, onderdrukte gevoelens, irrationele angsten en trauma’s (in het bijzonder seksueel misbruik).

Fysiek werkt de steen ook in op het hart en heeft een positieve werking op bloed en bloedsomloop, nieren, geslachtsklieren- en organen, ademhalingsstelsel en astma, migraine en irritaties.

Toepassingen

Rhodochrosiet kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen boven aan de ruggegraat leggen op (of plakken met een pleister bijv.) bij migraine. Wees voorzichtig met gebruik van rohodochrosiet bij een hoge bloeddruk. De steen werkt bloeddrukverhogend!

 

RHODONIET

Rhodoniet is roze tot roodachtig, zwart of groenachtig. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige tot parelmoerglans.

Sterrenbeeld

Stier & Kreeft

Werking

Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Ook in geval van ruzie en conflicten kan rhodoniet zeer bevorderlijk werken. Het helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap. Daarnaast worden ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens verminderd. Psychische wonden worden verzacht en de steen heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling. Ook fysiek geneest rhodoniet (inwendige) wonden en vermindert littekens. Verder heeft het een gunstige werking op insectenbeten, hart, bloedsomloop, maagzweren, botten, gehoor, m.s. en auto-immuunziekten. 

Toepassingen

Rhodoniet kan op of bij het lichaam gedragen worden. Bij psychische wonden kan de steen het beste ter hoogte van de hartstreek gedragen worden. Bij kleine verwondingen kan de steen 5-10 op de wond geplaatst worden. De steen kan verwerkt worden tot een elixer en kan gebruikt worden bij wonden, shock of trauma.

 

ROZENKWARTS

Rozenkwarts is roze van kleur en behoort tot de kwarts-familie. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans. 

Sterrenbeeld

Ram, Stier & Weegschaal

Werking

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Rozenkwarts helpt om verliefd te worden, stimuleert creativiteit, fantasie, vrolijkheid en speelsheid. Deze steen bestrijdt angsten en jaloezie en is doeltreffend bij buikkrampen die voortkomen van zenuwen. Rozenkwarts geeft zachtheid en gevoel. 

Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Rozenkwarts helpt ook om te vermageren.

 

SAFFIER

Saffier is een korund variant. Rode korund wordt robijn genoemd en alle andere kleuren heten saffier.

Sterrenbeeld

Stier, Maagd, Weegschaal, Tweelingen & Boogschutter

Werking

Saffier heeft een sterk effect op de psyche en hersenen. De steen werkt kalmerend, bevordert de geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht. Saffier zorgt voor een heldere geest en stimuleert nuchter, kritisch, doelgericht en geconcentreerd denken en gaat hiermee bepaalde psychische problemen, zoals wanen, hallucinaties en niet coherent kunnen denken, tegen. Saffier beschermt ook tegen psychische aanvallen en mensen die je mentaal proberen te domineren. De steen heeft een kalmerende werking op het lichaam en werkt hierdoor koortsverlagend en pijnstillend en vermindert stress. Verder heeft saffier een positief effect op aandoeningen van de hersenen en zenuwen, ogen, het bloed en de aders.

Blauwe saffier bevordert liefde, waarheid en zuiverheid. De steen harmoniseert de chakra's en haalt negatieve energie weg. Blauwe saffier werkt sterk in op het keel chakra (5e chakra) waardoor het een positief effect heeft op zelfexpressie en communicatie en de schildklier.

 

SMARAGD

Smaragd is doorzichtig tot doorschijnend en heldergroen van kleur met een glasachtige glans. De steen behoort tot de beryl-familie.

Sterrenbeeld

Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Schorpioen, Stier & Kreeft

Werking

Smaragd activeert het hart chakra en stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, genieten van het leven en gevoel van eenheid en heeft hierdoor een positieve werking op relaties, vriendschappen en de samenwerking in groepen. Het bevordert geestelijke groei, een vooruitziende blik en helderheid van geest, doelgerichtheid, alertheid, evenwicht en helpt bij het overwinnen van tegenslagen en kan helderziendheid stimuleren. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de ogen en het gezichtsvermogen, regeneratie en herstel, de bijholten, de longen, het hart, de lever, reumatische aandoeningen, het immuunsysteem, claustrofobie, infectieziekten, de spieren, diabetes en epilepsie.

 

TOERMALIJN

Toermalijnkwarts is bergkristal met ingesloten naalden van zwarte toermalijn.

Sterrenbeeld

Vissen, Weegschaal, Maagd, Tweelingen, Schorpioen, Ram, Stier & Steenbok

Werking

Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol. Toermalijn heeft een bijzondere connectie met bloemen en planten. Het bevordert hun groei en beschermt tegen ongedierte.

 

TURKOOIS

Turkoois is blauw of groenblauw van kleur met zwarte of bruine aders. De steen is opaak met een glasachtige tot vettige glans.

Sterrenbeeld

Schorpioen, Leeuw, Boogschutter, Steenbok, Waterman & Vissen 

Werking

Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Turkoois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft. Het  brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzicht gevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Neem bij het maken van een reis een turkoois mee voor bescherming.

Fysiek werkt de steen pijnstillend, kramp opheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties. Is goed te gebruiken bij mensen met ADHD-klachten. Vermindert een nerveus en opgejaagd gevoel. Stimuleert een gezonde eetlust. Turkoois versterkt de algehele lichamelijke weerstand.

 

ZONNESTEEN

Zonnesteen is een veldspaat variant met insluitsels van rode hematiet waardoor de steen lijkt te glitteren.

Sterrenbeeld

Leeuw, Stier, Vissen & Weegschaal

Werking

Zonnesteen is een vreugdevolle steen. Deze werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant. Daarnaast stimuleert zonnesteen het zelf genezend vermogen van het lichaam en heeft een positieve invloed op chronische keelpijn, maagzweren en reuma.

 

STERRENBEELDEN 

RAM 21 maart - 19 april

rozenkwarts, rhodochrosiet, aquamarijn, smaragd, amethist, aventurijn, carneool, citrien, jaspis, toermalijn 

STIER 20 april - 20 mei

zonnesteen, carneool, smaragd, aquamarijn, malachiet, rozenkwarts, rhodoniet, saffier, toermalijn, mosagaat 

TWEELINGEN 21 mei - 20 juni

howliet, aventurijn, maansteen, smaragd, aquamarijn, chrysopraas, citrien, saffier, toermalijn, mosagaat

KREEFT 21 juni – 22 juli

aventurijn, smaragd, maansteen, carneool, chalcedoon, chrysopraas, opaal, rhodoniet

LEEUW 23 juli – 22 augustus

zonnesteen, olivijn, jaspis, turkoois, carneool, citrien, smaragd, onyx, petaliet, rhodochrosiet

MAAGD 23 augustus – 22 september

olivijn, jaspis, aventurijn, opaal, toermalijn, amazoniet, carneool, citrien, maansteen, mosagaat, saffier

WEEGSCHAAL 23 september - 22 oktober

rozenkwarts, olivijn, howliet, chrysopraas, opaal, toermalijn, saffier, aquamarijn, aventurijn, smaragd, jade, maansteen, zonnesteen, mosagaat

SCHORPIOEN 23 oktober – 21 november

olivijn, melkkwarts, jaspis, amethist, opaal, aquamarijn , malachiet, smaragd, maansteen, rhodochrosiet, turkoois, toermalijn

BOOGSCHUTTER 22 november – 21 december 

saffier, opaal, olivijn, turkoois, amethist, chalcedoon, malachiet

STEENBOK 22 november – 19 januari

olivijn, melkkwarts, maansteen, turkoois, onyx, carneool, toermalijn, malachiet, mosagaat

WATERMAN 20 januari – 18 februari

amazoniet, amethist, jade, aquamarijn, chrysopraas, maansteen, turkoois

VISSEN 19 februari – 20 maart

opaal, aquamarijn, amethist, jaspis, maansteen, chrysopraas, turkoois, zonnesteen, toermalijn