Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.
Gefeliciteerd! Jouw bestelling wordt gratis verzonden Besteed €85 voor gratis verzending binnen Nederland.

Zilveren sieraden bewaren en schoonmaken

Sieraden bewaren:

Alle sieraden van Zilver & Zoet worden van 925 sterling zilver materiaal gemaakt. Dit betekend dat je de sieraden dag en nacht kunt dragen, ook tijdens het douchen, zwemmen of andere (water) sporten. Sommige edelstenen zijn wat kwetsbaar, dus dan kan de aanraking met (chloor) water beter vermeden worden. Dit verschilt per edelsteen. Als je de sieraden niet draagt, bewaar ze dan altijd in een afgesloten zakje of doosje. De kans is groot dat de sieraden anders bruin of zelfs zwart worden door zuurstof. Overigens kan de verkleuring ook ontstaan als de zuurgraad van je huid hoog is of door veel gebruik van medicijnen, crème, parfum, haarlak en make up. 

Sieraden schoonmaken:

Soms krijg je de sieraden al eenvoudig schoon door ze te ontvetten met afwasmiddel. Dus eigenlijk gewoon even je sieraden mee afwassen met de dagelijkse vaat. Andere mogelijkheid is om met een droge zilverpoetsdoek de sieraden weer mooi op te poetsen. Deze is mee te bestellen met je sieraden voor €2,50. 

Als de sieraden echt zwart of bruin zijn geworden maak ik altijd gebruik van de "ouderwetse" manier. Je hebt hiervoor vier dingen nodig. Een teiltje, sodazout, aluminiumfolie en warm water. 

  1. Leg in het teiltje een stukje dubbelgevouwen aluminiumfolie. Strooi daarover flik wat sodazout. Wees niet te zuinig. 
  2. Leg vervolgens je zilveren sieraden hier boven op. Zorg er voor dat de sieraden in contact zijn met het aluminiumfolie. Giet vervolgens heet (kokend) water erbij. 
  3. Je zult gelijk zien dat de zwarte aanslag verdwijnt. Laat het even staan (5 a 10 min). Maak je sieraden droog met een theedoek en ze zullen weer glimmen als nieuw!

Sommige zijn bang dat deze manier van schoonmaken schadelijk is voor je sieraden, maar dat is zeker niet waar. Kijk alleen uit met kwetsbare edelstenen.

2 reacties

jpkqdbcktk

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

ulrgjjpjuh

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Laat een reactie achter