Frequently Asked Questions

Alle producten worden op bestelling en met de hand gemaakt. Dit betekend dat we niet met voorraden werken en om de bestelling te kunnen maken en versturen hanteren wij een standaard levertijd van ongeveer 10 werkdagen vanaf het moment dat de betaling is voldaan. De levertijd is variabel per product en bestelling. Heb je de bestelling voor een bepaalde tijd nodig? Neem dan even contact op met marije@zilverenzoet.nl voor de mogelijke levertijd. Je ontvangt altijd een mailtje als het pakket onderweg is met het bijbehorende PostNL trackingnummer.

Het blijft altijd lastig om de juiste te maat te bepalen. We hebben hier een aantal tips staan die helpen bij het opmeten van de maat. Natuurlijk is het fijn als het gelijk in een keer past, maar mocht het toch niet helemaal goed zijn kunnen we altijd achteraf nog het sieraad vermaken naar de juiste maat. Mail dan even naar marije@zilverenzoet.nl

Het kan natuurlijk zijn dat het ontvangen sieraad niet naar wens is of anders dan verwacht. Stuur dan even een mail naar marije@zilverenzoet.nl, wellicht kunnen we het product alsnog naar wens aanpassen. Als het gaat om een "standaard" product in de webshop is het uiteraard geen probleem om je bestelling retour te sturen. Voor een op maat gemaakt sieraad of een sieraad met eigen gekozen tekst of letters is het niet mogelijk om deze te retourneren. Om een retour aan te melden kun je een mail sturen naar info@zilverenzoet.nl en ontvang je het retourformulier welke volledig ingevuld en toegevoegd dient te worden bij de retourzending. 

We hebben helaas geen eigen winkel, maar we hebben wel een aantal verkooppunten waar een kleine selectie van de sieraden te koop zijn. Alle webshop bestellingen worden gemaakt in het atelier aan huis van Marije. Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken om langs te komen in het atelier in Voorburg. Mail dan even naar marije@zilverenzoet.nl voor een afspraak. 

Heb je een eigen idee of ontwerp voor een sieraad? Neem dan vrijblijvend contact op met Marije via marije@zilverenzoet.nl. Heb je een voorbeeld of tekening, stuur deze dan even mee, dan kunnen we gelijk kijken wat de mogelijkheden zijn. 

We streven naar een levenslange garantie. Mocht het sieraad kapot zijn gegaan kunnen we deze altijd nog repareren. Stuur dan even een mailtje naar marije@zilverenzoet.nl.
Heb je een ander sieraad (niet gekocht bij Zilver & Zoet) dat gerepareerd moet worden? Kijk dan even op de pagina "sieraden reparaties" voor meer informatie. 

Voor het graveren van sieraden werken wij samen met het bedrijf Jewel Laser Solution in Den Haag, die de kleinste details kunnen graveren doormiddel van de nieuwste lasertechniek. Het lasergraveersysteem is gekoppeld aan een computer met digitale scanner, waardoor het mogelijk is om heel nauwkeurig en haarscherp te graveren. Hierbij zijn alle lettertypes mogelijk, maar ook een eigen ontwerp of een handgeschreven tekst is een optie.

De kosten voor het graveren zijn €30,- voor de eerste 15 tekens, daarna €1,- extra per teken. Alle leestekens en spaties gelden ook als een teken. Wil je een sieraad bestellen en laten graveren, geef dan in het opmerkingsveld bij het uitchecken de gewenste tekst en lettertype aan.

Voor informatie kun je ook vrijblijvend een mail sturen naar marije@zilverenzoet.nl.

Zilveren sieraden kun je dag en nacht dragen en gewoon omhouden tijdens het douchen, hierbij maak je ook gelijk je sieraden schoon. Alleen even uitkijken met douchegel met heftige geuren (als rituals) of shampoo met zwavel (head and shoulders). Parfum en haarlak is niet goed voor zilveren sieraden, daar worden ze dof van, maar even goed afwassen met afwasmiddel (dat ontvet) doet al wonderen. Draag je meer zilveren sieraden? Soms kan de verkleuring snel ontstaan als de zuurgraad van je huid heel hoog ligt of door veel gebruik van medicijnen, crème en make up. Klik hier voor tips hoe je het beste je sieraden kan onderhouden.

Het is helaas niet te voorkomen dat zilveren sieraden na een tijdje dof of zwart worden. Dit heet oxidatie. Dat is per persoon heel verschillend, sommige hebben een hogere zuurgraad in de huid waarbij het sneller gebeurd dan bij andere. Vooral in de zomer maanden met hoge temperaturen. Dit komt voornamelijk door veel gebruik van zonnebrand crème in combinatie met zweet en parfum. Ook (chloor) zwembad water is heel slecht voor je zilveren sieraden. Maar gelukkig zijn er verschillende manieren om je zilveren sieraden weer op te poetsen en te laten blinken als nieuw. Lees hier de tips om je sieraden weer schoon te krijgen. 
Mocht het niet lukken om met deze tips je sieraad weer schoon te krijgen, neem dan even contant op met marije@zilverenzoet.nl.

Wij versturen alle bestellingen via PostNL. Hierbij bieden we verschillende opties aan. Je kan kiezen voor een brievenbuspakketje (€4,-) of een aangetekend pakketje (€6,75) of verzending naar een PostNL locatie bij jouw in de buurt (€6,50). Bestellingen boven de €85,- sturen wij gratis aangetekend naar je toe. Kijk voor meer informatie op de pagina levering en betaling